Voor het Angelman Syndroom

Ik ren voor de Nina Foundation

ROTTERDAM – Geïnspireerd door een aantal oud-collega's rent Steven Blokland op blote voeten mee in de 2CharityRun voor de Nina Foundation. Lees hier zijn verhaal.

Ik ben Steven Blokland sport gek. Na 10 jaar heb ik vorig jaar defensie verlaten. Daar heb ik goede collega/vrienden aan overgehouden. Op  sociale media zag dat een paar goede collega's voor de Nina Foundation rennen. Ik had dezelfde reactie als jullie nu hebben: wat is de Nina Foundation en waar zet ze zich voor in? De Nina Foundation is een stichting die zich inzet voor kinderen met het angelman syndroom. En ja, nu heb je weer hetzelfde denkmoment: want wat is het Angelman syndroom?

Dr. Harry Angelman, een Engelse kinderarts, beschreef in 1965 drie kinderen met een houterig bewegingspatroon die niet konden praten, epileptische aanvallen kregen en opvallende lachbuien hadden, een klein hoofd en een ernstige verstandelijke beperking. Oorspronkelijk werd het syndroom 'happy puppetsyndroom' genoemd. De houterige bewegingen deden dr. Angelman denken aan 'puppets on a string' (marionetten). Later, in 1967 werd de term 'happy puppetsyndroom' bedacht door andere auteurs die kinderen met dit syndroom beschreven en de nadruk legden op de opgewekte gelaatsuitdrukking en de plotselinge lachbuien van deze kinderen. Door de negatieve bijklank van deze benaming wordt tegenwoordig gesproken over het Angelman syndroom. Mijn goede vriend heeft een kind met dit syndroom. Dat is mijn reden dat ik mijzelf er meer in heb verdiept. Gek dat sommige goede doelen subsidie en giften krijgen... De Nina Foundation is minder bekend maar dit is toch een superdoel om je voor in te zetten! Ik wil mijzelf daar voor inzetten, ik ga de charity run in Hilversum lopen voor de Nina Foundation! Willen jullie mij helpen en sponseren? Om er kracht bij te zetten wil ik deze run op mijn bloten voeten gaan lopen. Ik ga daar dagelijks een blog van bijhouden over hoe mijn trainingen zijn gegaan en hoeveel donaties we binnen hebben gekregen. Steun mij en de Nina Fondation!
Mijn streefbedrag met deze actie is 250 euro, hier is de link naar mijn sponsorpagina: http://2013.2charityrun.nl/actie/barefoot-for-nina-foundation